Pentru luarea în considerare: DC’s Shazam: The Monster Society of Evil

Acest post este depus sub:

Pagina principală evidențiază,
Interviuri și coloane

Robert Greenberger

de Robert Greenberger

Mulțumesc bunătate, avem două filme căpitan Marvel anul viitor, permițându -i lui Marvel și DC să scoată colecții Nifty ale materialului care își vor arăta cel mai bine eroii. Pentru cititori, asta înseamnă că primim în sfârșit una dintre cele mai celebre povești din întreaga epocă de aur, un serial ambițios care nu a fost niciodată asortat.

A fost odată, căpitanul Marvel – primul, brânza roșie mare, copilul care spune „Shazam” să se transforme în cel mai puternic muritor din lume – a fost cel mai mare supererou vândut în benzi desenate. Publicațiile Fawcett l -au tencuit peste tot, cu siguranță în mai multe titluri decât DC a folosit Superman. Poate că cea mai bună vânzare a buchetului a fost căpitanul Marvel Adventures, care a apărut în fiecare a treia vineri, de optsprezece ori pe an.

Shazam: Societatea monstru a răului

În numărul 22, copertă din 26 martie 1943; Cititorii care nu au reușit au început să urmeze o poveste care nu se va încheia până la numărul 46 aproape doi ani mai târziu. DC a permis odată unui alt editor să reimpunde serialul din benzile desenate originale într-o colecție supradimensionată, dar în sfârșit, DC restabilește paginile pentru Shazam: The Monster Society of Evil, o copertină de 272 de pagini în februarie, cu doar două luni înainte de lansare din filmul Shazam.

Cartea va avea un eseu care explorează importanța poveștii de către Fawcett Comics Expert P.C. Hamerlinck, în timp ce producătorul Michael Uslan oferă mai mult o perspectivă a fanilor asupra evenimentului.

În timp ce Gardner Fox a bandă răufăcători ca Societatea Injustice pentru a se opune membrilor corespunzători ai Societății Justiției din America, scriitorul Otto Binder a adunat o colecție mult mai mare de oameni răi pentru a se opune bunului căpitan, care a fost întrerupt.

Povestea este sugerată doar pe coperta căpitanului Marvel Adventures #22

Lucrurile încep în „Perla pericolului”, în timp ce cititorii îl întâlnesc în sfârșit pe domnul Mind, viermele simțitoare de doi centimetri, cu amăgiri ale cuceririi mondiale. Priceperea sa mentală a fost astfel încât a chemat căpitanul Nazi în America pentru a fura bijuteriile prințesei indiene Dareena Rajabuti, care au fost donate efortului de război. Până la sfârșitul primei tranșe, nazistii are bijuteriile, care aparent au proprietăți magice și a colaborat cu IBAC (în realitate Stinky Printwhistle); Gata să -l zdrobească pe bunul căpitan.

Domnul Mind s-a gândit tridimensional, trimițându-și armata de răutori pe tot globul să provoace Mayhem, de la un al doilea bombardament de Pearl Harbor până la relocarea peretelui grozav al Chinei până la trimiterea axei Pământului în afara Kilterului și chiar oprirea rotației sale și chiar Câștigând controlul căpitanului Marvel, folosindu -l ca un pion distructiv. Există mult mai mult, deoarece fiecare tranșă a prezentat o nouă amenințare pentru nu doar eroul, ci de obicei toată viața de pe Pământ.

Bietul Billy Batson suferă la fel de mult ca eroic alter ego -ul său, dar niciodată nu renunță tineretul plictisitor, ci doar să -și redobândească eforturile de a predomina. Totul se construiește într -un punct culminant în cadrul postului de radio Whiz, ceea ce îl face o misiune personală pentru Batson.

Căpitanul Marvel Adventures #39

Calitatea de membru a fost condusă de domnul Mind cu locotenenții săi Jorrk, Dr. Smashi și Herr Phoul. Alți membri s-au numărat Adolf Hitler, Archibald, Goatman, Benito Mussolini, Bonzo, căpitanul Nazi, Crocodile-Men, Herkimer, Sylvester, Dr. Hashi, Dr. Peeyu, Doctor Sivana („The Walkedest Handlestist din lume”), Evil Eye, Hideki Tojo , Ibac, Marmaduke, domnul Banjo și Nippo. Apoi adăugați monștri, forme de viață artificiale și tâlhari comuni și aveți o armată formidabilă pentru a amenința libertatea.

În timp ce „Freak of the Capitol” poate crește formulă, imaginația amenințărilor și creaturilor menține lucrurile interesante. Astăzi, îl cunoaștem pe domnul Mind ca una dintre cele mai mari amenințări ale căpitanului, dar fiind introdusă aici, este proaspăt și înfiorător și, bine, un vierme rău. După cum este atras de C.C. Beck și Pete Costanza (echipa care a produs întregul serial), el nu pare ca o amenințare, dar vedem altfel.

Este interesant să vedem că, în capitolul final, cititorii au fost întrebați dacă le place domnul Mind, le -au părut rău să -l vadă învins și dacă vor să vadă seriale similare. În timp ce rezultatele nu au fost niciodată publicate, nu trebuie remarcat niciun alt serial, acest ambițios a fost încercat din nou și nici domnul Mind nu a fost înapoi până în anii ’70, renașterea seriei.

Căpitanul Marvel Adventures #43

Povestea a făcut o impresie despre cel puțin un cititor, cu renumitul autor Harlan Ellison care a spus Alter Ego, „Pentru mine a fost o revelație uimitoare, deoarece benzile desenate în acele zile erau destul de de sine stătătoare și nu au continuat povești și cliffhangers Modul în care au făcut serialele de film. Și pentru ei să facă asta atât de inteligent, și apoi să fi fost atât de viclean de la capitol la capitol la capitol … dacă aș fi binecuvântat, noua mea problemă de căpitan Marvel Adventures sau Whiz sau Wow sau orice ar fi fost pentru care am salivat, ar fi, aș face Fii nevătămat și era mentă. Și încă mai am unLL aceste probleme – Stare perfectă, de mentă, din ziua în care le -am cumpărat timp de 10 cenți.

„M -aș întoarce peste el și aș studia din nou fiecare panou pentru a vedea dacă am ratat ceva într -un colț. Și, când am pedalat acasă, înapoi până la Main Street [unde s -a transformat în Mentor Avenue și Mentor Avenue au mers până la Cleveland, unde a devenit Euclid Avenue, am avut fiecare capitol al „Societății Monster” încorporat în creierul meu pentru toată eternitatea. ”

Sunt disponibile mult prea puține din materialul căpitanului de aur Marvel, astfel încât această colecție este un plus binevenit pentru bibliotecă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Styfe Back
Next post 10 motive pentru care sunt absolut peste Bloc Celebration