Brainul febrh al lui Markley: atunci și acum

Acest post este depus sub:

Pagina principală evidențiază,
Interviuri și coloane,
Recenzii despre produse

Wayne Markley

de Wayne Markley

Cu mulți ani în urmă, cu aproximativ 50 de ani în acest moment, cărțile mele de benzi desenate preferate au fost Green Lantern, Dial H for Hero (bine, House of Mystery cu Dial H for Hero) și Flash. În ultima vreme m -am gândit la cât de des am conversații cu oameni despre cât de bune erau cărțile „atunci”, iar acest lucru ar putea indica orice din ’30 până în anii ’90. De asemenea, văd interviuri cu șefii marilor companii de benzi desenate care se plâng de reimprimări (în principal cărțile de 1 dolar pe care Marvel le -a făcut de ani de zile și DC a început recent) să vândă atât de bine și mai bine decât o mulțime din cărțile lor obișnuite. Motivul evident pentru care cărțile de reimprimare se vând atât de bine este nostalgia și prețul; 1 dolar este mult mai atrăgător decât 3,99 USD. Cea de -a doua problemă comună pe care o aud lucrând la magazinul de vânzare cu amănuntul este că cărțile sunt două scumpe, iar oamenii care sunt atât de în urmă în lectura lor. (Dar asta este pentru un alt blog.) Așa că m -am gândit cu acest blog și m -aș uita pe scurt la modul în care puteți citi materialul clasic sau materialul modern, din cele trei cărți preferate din copilărie, Lanterna verde, Flash și Dial h H pentru erou.

Lanterna verde: o sărbătoare de 75 de ani

În primul rând, avem Green Lantern. Lanterna verde cu care am crescut a fost clasicul Silver Age GL, scris de John Broome și desenat de Gil Kane. Mi -a plăcut drama spațială și ideea unui inel care ar putea controla totul cu mintea ta. De asemenea, mi -a plăcut arta lui Gil Kane la acea vreme, în funcție de cerneală. Am fost fascinat de toate celelalte felinare verzi, în special de Tomar-re. În plus, gardienii erau atât de mișto și, desigur, The Golden Age Green Lantern (Alan Scott). Îmi amintesc că am fost copil și am primit Green Lantern #76 (acum co-jucând Green Arrow) și am urât noua artă de către o persoană numită Neal Adams. Știu; Am fost un prost. Având în vedere că atunci, Green Lantern a trecut prin atât de multe schimbări, ar fi nevoie de cinci bloguri pentru a le privi pe toate. Așadar, acestea sunt doar câteva sugestii dacă sunteți interesat de Green Lantern. Pentru o introducere a tuturor GL, există o carte numită Green Lantern: o sărbătoare de 75 de ani. Aceasta este o acoperire hard de 400 de pagini, cu povești din întreaga istorie a Lanternei Verde și este o probă excelentă a tuturor schimbărilor din istoria GL. Dacă sunteți interesat de perioada de timp care mi -a plăcut, anii ’60, există patru colecții numite Green Lantern: The Silver Age, care colectează apariții GL din Showcase și primele 48 de probleme ale propriei sale cărți, plus câteva probleme ale The Flash. (În anii 1960, o dată pe an GL și Flash vor face echipă). Pentru perioada care m -a oprit GL (și în retrospectivă este una dintre cele mai bune și o mulțime de benzi desenate influente din istorie), există Lanterna verde/săgeată verde: eroi de călătorie cu dluxe de lux. Aceasta este o colecție de GL/GA #76-87 și patru probleme de flash care ar fi fost ceea ce ar fi fost numărul 88. Aceasta este o colecție foarte grozavă în culori complete și, în timp ce un pic predicator uneori, se menține bine. Există, de asemenea, o mulțime de colecții de Lanterna verde a lui Geoff Johns. Johns a redefinit întreaga lume a Green Lantern și a introdus conceptul de puterile multicolore; Verde, galben, portocaliu, etc. Există cel puțin zece colecții diferite de către Johns, dar poate cel mai crucial este Lanterna verde: cea mai neagră noapte; O epopee cosmică care a extins foarte mult întreaga lume a lui Gl. Există multe alte colecții verzi de felinare, deoarece personajul are o istorie bogată (altele fiind Lanterna verde, nu doar primul Silver Age GL, Hal Jordan). Dacă încercați să găsiți multe lucruri mai moderne, DC a colectat doar Grant Morrison’s Run pe Boo. Încă o dată, aceasta este o abordare diferită a personajului, dar totuși foarte bună. În general, aproape oricare dintre aceste colecții merită verificată.

Flash by Mark Waid Vol. 1

În continuare, avem blițul. Ca și Green Lantern, a existat un flash din epoca de aur și apoi personajul a fost readus la sfârșitul anilor ’50 în paginile Showcase și a primit propria carte începând cu numărul 105, începând de unde s -a încheiat cartea de aur Flash, cu numărul 104. Nu este de mirare că mi -a plăcut flash -ul de la Silver Age care a fost scris de John Broome, Gardner Fox și alții. Ca și în cazul GL, există un Flash: o sărbătoare de 75 de ani, care este o introducere a tuturor ocupației Flash în ultimii 75 de ani și au existat o serie de flash -uri diferite. (Ca și Green Lantern, bărbatul din costum s -a schimbat de -a lungul anilor). Dacă încercați să găsiți perioada mea preferată, există patru volume din Flash: The Silver Age, care reimprimă aparițiile vitrinei și Flash #105-163. Sau puteți citi cărțile care au redefinit personajul. În primul rând, există șase volume de bliț de Mark Waid. Aceasta colectează unele dintre cele mai influente povești flash, deoarece Waid a redefinit personajul și a introdus conceptul de forță de viteză și caracterul impulsului. Aceste volume reeditați flash #62-128 și un NUMber de anuale, speciale și traversări. Există, de asemenea, șase colecții de Flash de Geoff Johns. Da, el din nou. Aceste meserii colectează probleme #164-225 și o serie de traversări, speciale și miniserie. Și dacă doriți să citiți cea mai actuală versiune a The Flash, există zece volume care colectează primele 63 de probleme ale seriei actuale scrise de Joshua Williamson și desenate de diverse. Favoritele mele personale sunt încă poveștile din epoca de argint doar datorită inocenței și farmecului lor de bază, iar arta lui Carmine Infantino este atât de perfectă. Dar trebuie să recunosc că alergarea lui Mark Waid este bună și este cu adevărat cea mai influentă din istoria personajului. Ai fi greu apăsat pentru a obține o colecție de flash necorespunzătoare.

Dial H pentru Hero Vol. 1

În cele din urmă, avem Dial H pentru H.E.R.O. Acest lucru este puțin diferit de Green Lantern și Flash, deoarece nu există o mulțime de colecții pe care le puteți obține, iar Geoff Johns nu a scris încă istoria personajului. Dialul H permite unei persoane să se transforme într -un erou diferit ori de câte ori formați H.E.R.O. (Există limite de timp între cadrane). Cadranul a apărut pentru prima dată în paginile House of Mystery #156 în 1966, alături de Martian Manhunter, fostul personaj principal din carte. Dial H a continuat să fie prezentat în HOM până la numărul 173. Au existat, de asemenea, o serie de revigorare ale cadranului H în anii 80, ’00 și de două ori în ultimii cinci ani. Seria actuală este un maxiserie de 12 probleme (a fost șase, dar a fost extins la 12) scris de Sam Humphries și face parte din Wonder Comics de la DC. Această serie actuală a fost colectată într -un singur comerț până acum cu primele șase probleme și urmează în următoarele săptămâni. Există un al doilea comerț cu a doua jumătate a seriei anul viitor. Toate materialele anterioare nu au fost niciodată colectate sau nu sunt tipărite. Există o colecție minunată de toate poveștile Casei Misterului într -o colecție de vitrine alb -negru, care este din păcate fără tipar. Există, de asemenea, o colecție de Will Pfeifer și seria 2003 a lui Kano, care este cea mai bună derulare a personajului, dar, din păcate, reimprimă doar începutul seriei și este, de asemenea, fără tipar. O repornire pe care o puteți găsi în continuare este Dial H, o serie scrisă de China Mieville cu artă de Mateus Santolouco, Alberto Ponticelli și alții. Dialul curent H pentru H.E.R.O. este crescut din personajul și cărțile din anii 1960, dar îi lipsește farmecul și inocența vechilor povești de stuf Robbie pe care le -am iubit. Dar acestea sunt o lectură foarte bună, chiar dacă nu ține nostalgia pentru mine.

Green Lantern: The Silver Age Vol. 1

Trebuie să spun că cărțile pe care le -am iubit ca un copil au dispărut de mult timp ca benzi desenate și modul în care sunt povestite poveștile s -au schimbat foarte mult de -a lungul anilor. Din fericire, o mulțime de ceea ce mi -a plăcut de copil este încă disponibil în colecții foarte grozave. Atât Green Lantern, cât și Flash au istorii foarte similare, atât în ​​dezvoltarea personajelor, cât și în creatori. Și toate cele trei personaje, GL, Flash și Dial H pentru H.E.R.O., toate au avut o serie de reporniri de -a lungul anilor și toate cele trei au avut perioade în care personajul principal este înlocuit de altcineva. De asemenea, toate cele trei personaje sunt încă publicate astăzi.

Care sunt hărțile tale preferate din copilărie? Ești fan al Green Lantern, Flash sau Dial h? În ce perioadă de timp îți place? Aș vrea să știu. Pot fi contactat la adresa mfbway@aol.com sau pe Facebook la Wayne Markley. Ca întotdeauna, toate cuvintele pe care le -am scris sunt ale mele și nu reflectă gândurile sau opiniile benzilor desenate Westfield sau ale angajaților lor. Lasă -mă să termin spunând …

Mulțumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Știrile lui Bob despre lucruri !!!
Next post James Gunn este aproape terminat cu filmul Suicide Squad