Beauology 101: Crearea carierei dvs. de benzi desenate

Această postare este depusă sub:

Pagina principală evidențiază,
Interviuri și coloane

1987-am intrat împreună. Tim Harkins, Ron Frenz, Chuck Dixon, Flint Henry și Beau Smith

de Beau Smith

Filmul Deadpool este aproape aici. Ar trebui să se descurce destul de bine la box office, cred. Majoritatea cititorilor de benzi desenate vor tuse banii pentru a merge să -l vadă. Sunt sigur că o voi face la un moment dat, fără o mulțime. Nu sunt foarte mult o mulțime de mulțimi.

Deadpool-filmul

În ultimele săptămâni, știrile referitoare la crearea Deadpool au circulat în presa online. Unii oameni doreau să înceapă războiul civil devreme și să -i facă pe toți să aleagă partea. În timp ce alegeți părți, mass -media dorește, de asemenea, să decideți dacă îl urăști pe Ben Affleck ca Batman în Superman V. Batman, sau doar îl urăști pe Ben Affleck. Hei, tipul nu -mi datorează niciun ban sau mi -a spus nimic rău despre mine, așa că în gândurile mele, dacă se descurcă grozav ca Batman, atunci bine. Dacă nu o face, nu voi pierde niciun somn peste asta. Nu este personajul meu.

Revenind la Deadpool, oricare dintre noi care a lucrat pentru benzi desenate de imagine în zilele de plecare ți -ar putea spune povești despre Rob Liefeld, Deadpool, creând lucruri și altele. Rob nu a fost niciodată un tip timid. El a fost întotdeauna un interviu dispus pentru oameni și dornici să spună povești în jurul focului de tabără. Cu toții am făcut, facem și vom face în viitor. În câteva luni, acest lucru va trece și el. Toată lumea se schimbă, unii se îmbunătățesc, alții nu se înrăutățesc. Este o alegere de nouă ori din zece, nimeni de vină, ci chipul din oglindă și ego -ul care se află înăuntru.

În calitate de creator/scriitor de benzi desenate, am fost întotdeauna un credincios ferm în deținerea a ceva ce ați creat. Când vă conectați, spuneți pentru muncă cu Marvel sau DC Comics și este de lucru pentru închiriere, apoi știți că va intra. Pe parcursul meu lung cu DC Comics în anii 90, am creat câteva personaje și am semnat și am avut contracte de capitaluri proprii pentru ei. DC Comics a fost foarte bun în ceea ce privește acordarea de echitate creatorilor din anii 90. Am profitat din plin de asta, așa cum ar fi trebuit.

Nu știi niciodată când un personaj, oricât de mic, ciudat sau de susținere, într -o bună zi va prinde fantezia unui alt creator sau editor și va decola. Acordat, fără îndoială, vor adăuga un strat sau două la personajul dvs., dar dacă va decola, atunci aceasta este o îmbunătățire, pentru cititori și pentru dvs., creativ, precum și pentru bani. Am muncit destul de mult de -a lungul carierei mele, unde dețin o mulțime de creații ale mele care au văzut tipărit. Unii au făcut exact asta, văzuți. Dar alții au trecut la oportunități ulterioare. Modul în care mă uit este că cei care au văzut imprimați, bine, acesta este tortul. Acest lucru este mult mai mult decât aș fi putut spera vreodată când am decis să fac cărți de benzi desenate traiul meu. Orice altceva decât asta a fost cu adevărat înghețat.

Unii creatori sunt fericiți să continue să lucreze pentru închiriere, unii dintre ei creatori de profil foarte înalt, care ar putea împinge să își facă propriile creații, dar aleg să nu o facă. Eu însumi nu sunt unul care să fie mulțumit de a face muncă doar pentru închiriere. Aș fi devreme în cariera mea, dar am vrut să cresc și eu. Alegerea mea. Nu dau vina pe ceilalți pentru alegerea lor. Poate că nu o înțeleg, dar aceasta este afacerea lor sau lipsa acesteia.

Wynonna Earp- „Am creat asta!”

Ciclurile de carieră în benzi desenate, atunci când este norocoasă, au o alergare de zece ani: câțiva pentru a se ridica, apoi a vârf, apoi câțiva pentru a reduce. Se întâmplă în sport, divertisment și benzi desenate. Doar face în cea mai mare parte. Am descoperit că, dacă te înconjoară de prieteni buni și colaboratori, poți crește și lucrurile vor fi întotdeauna adăugate ca straturi productive. Nu te izola niciodată doar cu oameni cu gânduri similare. Nimic nu crește atunci. Rămâne la fel și veți face cu toții în jos. Dacă chiar îți dorești cariera creativă, atunci vei schimba, adapta și reinventa. Nu spun că veți abandona ceea ce v -a obținut acolo, spun că veți adăuga la asta.

Nu rămâneți la nivelul propriu de vârstă. Căutați prietenia, adevărata prietenie, a celor cu mai multă experiență. Cunoaște -i pe cei mai tineri cu idei și pasiune diferite. Pasiunea alimentează atât de mult într -un loc de muncă creativ. Ai nevoie de sprijin atunci când începi o carieră și ai nevoie de ea atunci când cariera ta se schimbă.

Sunt trist să spun, am prieteni în cadrul afacerii că atunci când a venit schimbarea, au refuzat să se adapteze. Unul a lucrat pentru Marvel Comics cea mai mare parte a carierei sale. Când nu mai aveau nevoie de serviciile lor la fel de mult, și deloc, această persoană a refuzat să facă cea mai bună muncă pentru ceilalți editori care doreau să lucreze cu ei. Acest lucru nu a ratat niciodată un creator la termen, a început să lipsească termenele, nu a chemat redactorii înapoi, totul pentru că s -au agățat de fantezia că într -o zi pe care Marvel le va chema înapoi și totul va fi așa cum era înainte. Nu s -a întâmplat niciodată.

Am avut alți prieteni să facă același lucru doar cu DC Comics. Schimbarea se va întâmpla, vă rugăm să știți acest lucru. Chiar dacă sunteți cel mai popular creator de benzi desenate pe termen lung, acesta va dispărea la un moment dat. Chiar și Stan Lee a avut vremurile în jos ca creator, dar s -a reinventat. Conexiuni, nEtworking și auto-marketing este mai important astăzi ca niciodată în benzi desenate. Nu aveți timp pentru feudele personale cu alți creatori. Nu aveți timp pentru bârfe. Îți faci prieteni și treci de la cei care încearcă să fie distractori. Fii sincer când poți ajuta pe cineva și când nu poți. Nu căutați ajutor fără a aduce ceva la masă în talent. Cărțile de benzi desenate sunt o afacere, nu o caritate.

Am avut un editor la DC Comics să -mi spună la primirea gropilor mele, că „am lucrat deja cu tine, Beau, căutăm ceva nou. Nu pentru că nu cred că veți face o treabă excelentă, iar lucrurile dvs. fac întotdeauna bine vânzări, dar caut ceva nou. ” (Asta a spus el, minus câteva cuvinte, dar Gist General.) Da, am fost rănit. Da, am fost bifat, dar știi, am fost atât de bucuroasă că era sincer. Nu am fost deloc de acord cu el, dar cel puțin nu m-a bucurat, nu mi-a pierdut timpul sau mi-a strâns. Nu l -am pus pe lista mea de răzbunare și nici nu am răspândit cuvinte proaste despre el. Întotdeauna am spus că este sincer și am apreciat asta, încă o fac.

Beau Smith-Eclipse Comics-1987 Chicagocon.

Vara aceasta va marca 29 de ani am lucrat în benzi desenate. Sunt la fel de înfundat ca și în 1987, când Dean Mullaney de la Eclipse Comics, mi -a spus „ești angajat”. Vreau să spun că. Dacă ar trebui să enumerez pe toți cei pe care aveam nevoie să -i mulțumesc, ar fi nevoie de săptămâni. Aștept cu nerăbdare să adaug și mai multe persoane pe această listă pe măsură ce timpul continuă.

Nimeni nu este perfect, ci să fii cât se poate de cinstit, fii un bun prieten și fii mereu creativ.

Amigo -ul tău,

Beau Smith

Ranch Flying Fist

www.flyingfistranch.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Îndepărtându -se din Jennifer Blood de la Garth Ennis … Ninjetele!
Next post Previzualizare a comiclistului: Guardians of Infinity#1