G.O.A.T.: Stand by Me de Ben E. King (1961)

Cea mai mare dintre toate melodiile (G.O.A.T.) este o serie de postări, creând cele 100 de melodii preferate din toate timpurile. Listarea principală este aici, precum și o actualizez la fiecare două săptămâni sau când mai am încă 10 melodii.

Melodia atât de puternică, a influențat un titlu de film. Melodia atât de puternică, a influențat un titlu de film. King a compus tonul pentru trupa sa The Driftters, cu toate acestea a ales să o înregistreze ca un act solo atunci când producătorii Jerry Leiber, precum și Mike Stoller au început să lucreze cu el. Cei doi au înțeles cu siguranță mirosul unui hit. Există povești diferite despre originile sale, cu toate acestea, legenda tipică este aceea că King a auzit „Stand By Me Tatăl” al Stirters Stirters, precum și a fost influențat să-și compună propria melodie pop influențată de evanghelie. Melodia a fost un hit#1 în două decenii diferite – o dată în 1961, precum și apoi din nou în 1986, când a apărut filmul Rob Reiner. O parte din motivul pentru care înțelegeți că acesta este unul dintre cele mai mari dintre toate melodiile este exact cât de flexibil este. Au existat versiuni de copertă ale melodiei care s -au clasat cu adevărat (multe la numărul 1 sau în top 10) în toate genurile: rock tradițional (John Lennon), Country (Mickey Gilley), Convențional Soul/R&B Cover (Otis Redding), Oldies Rock (The Searchers), Bachata (Prințul Royce), precum și chiar orientale, precum și pop -ul european (George Lam, precum și Anita Mui, 4 Cauza).

În calitate de membru al The Drifters, King a avut mai degrabă câteva hituri R&B-dar managerul trupei a fost tipul de pula, precum și King s-a despărțit cu trupa în 1960-doar în timp ce a compus acest mega-hit. El a fost înlocuit de Charlie Thomas, care se va sincroniza peste vocea lui King la aparițiile TV. King a avut o mulțime de lovituri, cu toate acestea, niciunul nu a fost la fel de de neșters ca acesta.

Ascultarea ulterioară: cu Drifters: acolo merge copilul meu, acest moment magic, salvați ultimul dans pentru mine. Solo: Harlem spaniol, chiar aici vine noaptea, în coperta Mystic (Van Morrison).

Copertine: Există de fapt sute, așa că a fost dificil să -l restrâng … Am încercat să ofer exemple din varietatea tonului de -a lungul deceniilor, precum și genuri. Dacă înțelegeți de unul fantastic care mi -a lipsit, scade -mi un comentariu!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Colectarea benzilor de benzi desenate RoboCop
Next post Astro A.K.A. Astronomic Kid-Starvin ca Marvin pentru o melodie uimitoare J