Cărți de benzi desenate That Time a uitat: The Original Life with Archie#21

Această publicație este depusă sub:

Pagina principală evidențiază,
Interviuri, precum și coloane

KC Carlson. Artă de Keith Wilson.

de KC Carlson

Viața cu Archie #29

În prezent, Life With Archie este unul dintre titlurile mult mai proeminente publicate de Archie Comics. Cu povești duble alternative-continuitate (Archie se căsătorește cu Veronica, Archie se căsătorește cu Betty), seria de format de reviste aduce un obicei lung al poveștilor Archie, care sunt doar un pic diferite decât norma. De asemenea, și -a împrumutat numele de la un titlu ingenios Archie care avea partea sa de momente istorice.

Un pic de istorie

Viața cu Archie #1

Viața originală cu Archie a apărut pentru prima dată în iulie 1958 (copertă din septembrie). Din celelalte 137 de cărți de benzi desenate (nu o exagerare!) Pe standuri din acea lună de la editori de frunte, doar nouă dintre ele au fost titluri de supereroi, șapte dintre ei au jucat sau cu Superman. (Ceilalți doi au fost Batman, precum și Detective Comics.) Marvel nu ar începe să publice supereroii până în 1961. Toate celelalte cărți de benzi desenate pe tribune în acea lună au fost o alegere minunată a genurilor care abia o fac astăzi: umor , animal amuzant, război, occidental, groază/mister, știință științifică, romantism, precum și aventură. Pe lângă viața cu Archie #1, Archie Comics a debutat de asemenea în aceeași lună Katy Keene Apel #1, Bit Ambrose #1 (un spin-off of Bit Archie), precum și Cosmo The Merry Martian #1, cu primele două două fiind o singură lovitură.

Seria Life With Archie a început, de asemenea, ca o carte de încercare unică, deoarece a fost nevoie de 12 luni complete pentru ca numărul 2 să apară, precum și 10 luni în plus pentru ca numărul 3 să se materializeze. A sfârșit prin a fi o rutină bi-lunară în 1960, cu toate acestea, după 1963, frecvența sa ar fluctua. Seria va derula în cele din urmă 286 de probleme, care s-a încheiat în 1991 (copertă din septembrie, la vânzare în iunie). Unele probleme timpurii au fost reimprimate în seria Archie uriașă sub-serie The World of Archie.

Alerga! Viața cu Archie #12

Ceea ce a pus această serie în afară de colecțiile de rutină de povești de comedie scurte despre Archie, precum și de gașca este că viața cu Archie a început ca o serie care a prezentat povești de lungă durată de carte, 20 până la 25 de pagini. Ei au vizat un sentiment de experiență ca coloana vertebrală a poveștii, precum și poveștile erau mult mai „epice” în senzație (atât cât o poveste Archie s -ar putea simți epică). Subiectele obișnuite de poveste includ să fie amenințați (de către extratereștri, fantome, monștri, criminali), călătorii (în U.N., Washington D.C., în vest, în Franța), circumstanțe neobișnuite (Archie care ajunge să fie milionar, Castaways pe o insulă părăsită, având O capsulă a zonei din SUA aterizează în piscina de lodge, Archie on proces) sau doar evenimente obișnuite ciudate (care se împrietenește cu un robot, redactarea războiului civil, depășind spionii străini, descoperind judo). La fel ca și acest lucru este doar în prima perioadă a seriei, publicat sub sub-Banner of the Archie Experience Series pentru primele 17 probleme. Alte titluri de experiență Archie au inclus titlurile lor de supereroi din anii 60 (The Fly, Jaguar etc.). Mai târziu, numele a fost reînviat pentru versiunea Archie a Teen Mutant Ninja Turtles, pe lângă alte titluri din anii 80, precum și 90 de ani.

Amintiri timpurii de benzi desenate

Viața cu Archie #16

Acești ani de la începutul vieții cu Archie sunt problemele mele preferate, așa că permiteți -mi să vă împărtășesc o poveste de neuitat cu tine, una dintre primele povești de benzi desenate extrem de foarte mari care „s -au lipit de creierul meu”. Mai întâi am verificat -o ca o copie împrumutată de la un prieten mai în vârstă, precum și am petrecut ani de zile încercând să o urmăresc – ceea ce a fost o provocare din două motive. În primul rând, coperta are un pic de terminat cu conținutul propriu -zis al poveștii. Betty cu acoperire, precum și Veronica, nici măcar nu apar în poveste, cu excepția unui cameo cu un singur panou, precum și pentru o pagină de stropire simbolică. În al doilea rând, unul dintre cele mai ciudate chestiuni despre seria de viață timpurie cu Archie a fost că nu a funcționat numărul problemei comicului de pe copertă până la problema nr. 30! (De asemenea, Archie a făcut acest lucru în alte serii, cum ar fi Madhouse-ul lui Archie.) Încă nu am auzit raționamentul pentru a face acest lucru pe aceste titluri de alegere, când celelalte serii ale acestora au fost corecte.

Toate acestea au presupus că, atunci când mă uit cu problemele din spate, a trebuit să deschid geanta de depozitare, să elimin complet cartea de benzi desenate din geantă, precum și să o deschid în detaliu la fel de mult ca căutarea numărului de problemă din Indicia. În cele din urmă, am făcut o „listă de dorințe” de fotocopii cu dimensiuni reduse ale tuturor copertinelor cu numerele de problemă taitează mai jos. Acestea au funcționat, de asemenea, ca niște cărți flash, permițându-mi creierului să țină cont mai ales de copertine de benzi desenate archie generice chiar înainte de a ajunge pe podeaua spațiului convenției pentru cumpărături. Da, a trebuit să „studiez” pentru a aduna problemele de benzi desenate Archie.

Viața cu Archie #21

Problema în îngrijorare [s -a dovedit a fi] viața cu Archie #21, iulie 1963 (la vânzare în mai). După cum puteți vedea după copertă, nu a existat prea multe despre ce a fost povestea, alteledecât Archie părea să lipsească (cu excepția faptului că nu era cu siguranță, pentru că îmi vorbea direct, vizitatorul-o idee provocatoare pentru mine în vârstă de 7 ani).

Teevie Jeebies

Povestea se deschide cu Jughead intrând în casa aparent goală Andrews, până când vocea dezmembrată a lui Archie îi spune să -ți „păstreze labele groaznice din mâncarea cu bomboane”. Se dovedește, într -un pic de prevestire, Archie nu este dezmembrat – este chiar în spatele televizorului, încercând să -l repare lucrările. Aparent, părinții săi de vacanță i -au oferit lui Arch banii pentru a -l rezolva, însă, ca de obicei, Archie a aruncat banii la o întâlnire cu Veronica. Părinții se vor întoarce în curând, așa că trebuie să -l repare singur – la fel de repede! Jughead acordă o mână aruncând comutatorul primar în cutia de siguranțe. Archie strigă yipe! Jughead intră într-un living acum gol, doar pentru a afla că Archie a fost aspirat în televizorul. La fel de bine ca acum este doar alb -negru. (Acesta a fost 1963, amintiți -vă.) Jughead consultă ghidul de lucru pentru reparații TV, descoperind că ghidul afirmă că ceea ce s -a întâmplat este absolut imposibil! (Testul produsului producător pentru această eventualitate?)

Archie a dorit întotdeauna să intre la televizor. Din viață cu Archie #21.

În cele din urmă, Archie face ceva cel mai bine-strigă la Jughead să meargă să obțină băiatul lui Riverdale Dilton Dilton. La fel ca și atunci, există o glumă excelentă în care pop -ul îl vede pe Jughead alergând prin oraș, precum și telefonul imediat apelează la medicul său, crezând că halucina! Ulterior, Dilton se încurcă în spatele televizorului (în timp ce pe ecran Archie este grimac, „Ouch! Hei! Vizualizați-l acolo!”). Dilton se referă la ultimul gând că îl pot scoate pe Archie de la televizor (după o descriere cu mai multe panouri a GobbledEgook), cu toate acestea va dura două sau trei luni! Dilton se apucă să funcționeze imediat, cu toate acestea, din păcate, declanșează imaginea lui Archie pentru a se estompa de pe ecran. Jughead sugerează modificarea canalului, precum și există Archie în show -ul occidental „Have Gun Will Grovel” pe cale să fie împușcat.

„Cum s -a întâmplat asta?” întrebă Juggie. „Ceva nu a mers cu Archie, precum și cu modularea sa vizuală! Funcționează sălbatic! ” afirmă Dilton, cu o explicație științifică care l -ar fi rușinat pe Julie Schwartz. Dynamic Dunderheads transformă din nou canalul, de data aceasta în jurul unui spectacol de gătit. (Archie este în cuptor. Această poveste este fierbinte!)

Atunci Archie este la un spectacol medical. precum și atunci un avocat. Cu toate acestea, așteptați – Archie este atât avocatul, cât și inculpatul! Lucrurile se înrăutățesc! Oops, precum și el este și judecătorul! Doamne, ce se va întâmpla în continuare? Doar cel mai înfricoșător panou de artă care va apărea vreodată într -o carte autorizată de cod de benzi desenate Archie:

Archie, juriul din viață cu Archie #21.

Povestea nu s -a terminat încă, pe măsură ce se adaugă un ceas de bifare atunci când părinții lui Archie ne contactează pentru a -i spune lui Jughead că vor fi acasă în câteva ore. Serios, povestea devine atât de provocatoare încât oferă un flashback/rotunjire cu pagină completă pentru a începe capitolul final! Jughead, precum și Dilton, își dublează eforturile de a-l elibera pe Archie cu totul înainte de a fi inventată la cerere, cu toate acestea eforturile lor nu se vor apropia de nimic atunci când consideră că acum Archie este doar o voce dezmembrată la televizor-imaginea lui s-a stins. „Desigur, are avantaje!” Exclamă Jughead. „(Părinții lui) îl pot opri ori de câte ori vor …”

În cele din urmă, în exasperare, Dilton ia manualul de televiziune inutil, hard (?), Precum și îl aruncă înapoi peste umăr, în timp ce Jughead încearcă întreruptorul de circuit mult mai mult timp. Desigur, cartea lovește televizorul în momentul exact în care Jughead trage comutatorul – precum și Archie este gratuit!

Cu toate acestea, în ultimul panou, Archie este pe spate pe spate pe podea, cu părinții plângând peste el. I -au spus doar că vor cumpăra propriul său televizor extrem de personal – precum și a leșinat! Ba-Dum-Bump.

Trope-A-Dope

În aceste zile, acest tip de poveste a fost făcut atât de des, încât are propria pagină la TV Tropes, ca „prins în terenul TV”.

Cele pe care le puteți recunoaște sunt filmul John Ritter/Pam Dawber 1992, Stay Tukd sau mult mai recent Pleasantville. De asemenea, este un trope extrem de proeminent în sitcom -uri (numele meu este Earl), precum și animația (The Simpsons, Teen Titans, Kim Posibil, Mighty Mouse a lui Ralph Bakshi). În benzile desenate, ideea fundamentală apare și în Invisibilele, supremă, precum și She-Hulk, printre altele. În mod ciudat, această poveste Archie nu este menționată acolo. Cu toate acestea, cred că a fost unul dintre primii.

Creditele sunt scadente

„Teevie Jeebies” a fost scris de Sy Reit, precum și opera de artă a fost de Bob White.

Viața cu Archie #11

Sy Reit a fost numit formal Seymour Reit, creatorul, cu artistul Joe Oriolo, din Casper, The Friendly Ghost. REIT a făcut parte din legendarul Studio de animație Fleischer, lucrând la funcția călătoriilor lui Gulliver, pe lângă compunerea gagurilor pentru Popeye, precum și desenele animate Betty Boop. De asemenea, el a lucrat anonim sub Jerry Iger creând muncă pentru Fiction House. Respectând al doilea război mondial, elS -a ocupat de materiale pentru Archie, precum și benzi desenate Bit Lulu, gag -uri compuse pentru desenele animate Casper, compuse pentru emisiunea TV Captain Kangaroo, precum și au contribuit cu peste 60 de piese la Mad Magazine. De asemenea, el a scris peste 80 de cărți, în principal pentru copii, numeroase pentru seria Golden Book Golden. A murit în 2001.

Cosmo The Merry Martian #4

Profesia lui Bob White este mai puțin documentată, cu toate acestea a fost unul dintre artiștii primari ai lui Archie la sfârșitul anilor 1950, precum și în anii ’60. Principala sa serie a fost viața cu Archie (cele mai multe probleme cu #70), precum și Cosmo The Merry Martian (pe care i -a fost permis să -l semneze), cu toate acestea, de asemenea, a oferit o mulțime de povești scurte, precum și copertine pe întreaga linie. Nu se înțelege prea mult despre cealaltă istorie a sa. În Archie: un eveniment al adolescenților preferați din America, Archie Senior Staff, precum și redactorul-șef Victor Gorelick și-a amintit că White îi plăcea să vorbească, precum și acel alb, precum și artistul Jughead Samm Schwartz, zona de studio închiriată într-o instalație de depozitare de-a lungul strada de la birourile Archie, făcându -le oferite dacă este nevoie de ceva în grabă. De asemenea, Gorelick și -a amintit că White a fost inclus cu construcții de case din județul Westchester. Se zvoneste că White ar fi putut fi eliberat de la Archie la sfârșitul anilor 60, când s-a constatat că a fost lumina lunii pentru cărțile de adolescenți Tippy Rival Tower (multe dintre care Schwartz a editat-o, precum și a desenat-o, atunci când temporar off-Staff de la Archie).

________________________________

KC Carlson dorește să spună datorită bazei de date Grand Comics, precum și a cuvântului de benzi desenate al lui Mike (fosta lume remarcabilă a lui Mike a DC Comics – este extins foarte mult!) Pentru informații vitale. Acestea sunt două site -uri marcate permanent pe calculatoarele mele, precum și de obicei văd de nenumărate ori pe săptămână. În principal doar pentru a privi copertele … precum și îmi place să joc cu funcția „Newsstand” a lui Mike. Du -te să -l inspectezi!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Markley’s Febned Brain: Spring Reading
Next post Beauology 101: gospodărie sau uitată